Kapcsolat

- Egyházközség Elérhetősége:

Református lelkipásztor:

Dr. Pótor János 

Tel: 06-44/385-250; 06-30/395-5893

E-mail: potorjanos@freemail.hu

Gondnok: Kiss Andrásné

Harangozó: Herczeg Józsefné

- Sarepta Református Idősek Otthona Elérhetősége:

4336 Őr, Kálvin János út 2.

Telefon: 06-44/385-560

Idősek Otthona


Elérhetőség:

Tel.: 06-44-385-560

Facebook: Sarepta Református Idősek Otthona


Máricus 15.Március 8. (Nőnap)


Karácsony 2022

Mikulás 2022

Születésnapi és Névnapi köszöntések 


Idősek napja


Közösségünkben minden évben megrendezzük ezt a jeles napot. Istentisztelletel, műsorokkal, zenés fellépőkkel köszöntöttük idős lakóinkat, házi gondozottjainkat. 


Farsang 2022. 02. 25.

Lakóink nagyon szeretnek mulatozni és hála kegyelmes Istenünknek a vírus helyzet megengedte számunkra, hogy zárt körökben búcsúztathattuk a telet. 

Istentisztelettel nyitottuk alkalmunkat 10 órától. Az Igét Dr. Pótor János intézményvezető lelkipásztor hirdette. 

A műsor a dolgozók nyitótáncával kezdődött, majd a lakók színes jelenettel a Hamupipőke egy sajátos feldolgozásával készültek, valamint volt nótázás és egy kis tánc is.

A dolgozók színes, humoros jelenetekkel is készültek, valamint a gondozónők is egy tánccal kedveskedtek lakóink részére. 

A lakók és dolgozók finom ebéd elfogyasztása után 2 órától tánc mulatságon is részt vehettek. 

Karácsony - 2021

LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT - változás!

Az intézményi látogatás az alábbi feltételekkel lehetséges:

  • csak egészséges személy jöhet látogatni
  • belépéskor kötelező a higiénés kézfertőtlenítés és a lábbeli fertőtlenítése
  • az épületen belül maszk viselése kötelező

A látogatás lehetőleg az intézmény udvarán, az arra kialakított részen történjen. Fekvőbeteg esetén egyszerre legfeljebb két látogató mehet be a lakószobába. A látogatók a többi lakótól lehetőség szerint az ajánlott védelmi távolságot tartsák meg. Az intézményi látogatás a házirendjében meghatározott időpontokban lehetséges.

 Őr, 2020. június 22.


---------------------------------------------------------------------Elérhetőség

Áldás békesség! Felhívjuk a kedves hozzátartozók figyelmét, hogy bentlakó szeretteiket Facebook Messengeren, Viberen, Skype-on videó hívással is elérhetik. 

Facebookon: Sareptra Református Idősek Otthona néven elérhető: https://www.facebook.com/idosekotthona.sareptareformatus

Viberen, Skypeon pedig a telefonszám megszerzése érdekében kérjük vegyék fel továbbra is az Idősek Otthona Irodájával a kapcsolatot!

Hétköznapok az otthon falain kívül és belül...

ünnepi szereplés

látogatás a Közösségi Házban

úrvacsora osztás

sütögetés

foglalkozás


Foglalkozás


Időseink hétköznapjait igyekszünk minél színvonalasabb programokkal megszépíteni, ezért a foglalkozások keretében, esetleg azon túl más programokat is szervezünk számukra. 

Íme néhány kép... 

film nézés

Lapcsánka sütés

Idősek Napja


2019. 09.13. megemlékeztünk Otthonunk és falunk időseiről. Hálát adtunk Istenünknek a 15 éves Idősek Otthonáért. 


Az otthon lakói, a Magdaléneum lakói, az Ezüst Alkony tagjai, valamint a dolgozóink műsorát színesítette még a Krisz együttes, Ignácz Márkó zenés előadása. 


Anyák napja 


Az Őri Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai tiszteletüket tették lakóink számára, hogy anyáknapot köszöntsenek. Versekkel, énekekkel és körtánccal készültek. Reggel áhítattal kezdődött az együttlét. Végezetül pedig Romvalter Éva énekesnő szórakoztatta a jelenlévőket. Farsang a Magdaléneumban


Hagyományokhoz híven lakóink ellátogattak a Magdaléneum leány lakói farsangi mulatságára. A farsang február 25-én került megrendezésre. 

A Magdaléneum lakói is színvonalas műsorral készültek az ünnepségre, de a tánc se maradhatott el. Lakóink egy-egy műsorral is készültek, amivel már régóta gyakorolva volt. 

*ˇˇ*ˇˇ*ˇˇ*ˇˇ*ˇˇ*ˇˇ*

Karácsony 

2018

December 21-én pénteken karácsonyi ünnepséget tartottunk. Az istentisztelet keretében úrvacsorára is sor került, valamint a lakók és a dolgozók ünnepi műsorára. 

Az Igét intézményvezető úr tartotta (Pótor János) aki a Lukács 2,1-20 alapján hirdette. 

A lakók és a dolgozók is ünnepi ebéden vehettek részt az istentisztelet után, ezután pedig ajándékozára is sor került.

Isten iránti hálával emlékezünk erre az alkalomra, hiszen Isten gondoskodó szeretetét és kegyelmét tapasztalhattuk meg az idei évben is. 

Mikulás 

December 6-án meglátogatta az Idősek Otthona lakóit is a Mikulás. 


Az idősek szép énekekkel és versekkel készültek a nagy napra. A Mikulás az idén is egy kis csomaggal kedveskedett a lakók és a dolgozók számára. 

 

A Mikulás miután elbúcsúzott az idősek és a dolgozók közösen vettek részt tombola sorsoláson, amely során értékes nyeremények birtokába juthattak. 

 


 

Idősek napja


2018. október 20-án a Művelődési Házban is megrendezésre került a falu nyugdíjasai számára az idősek napja. Az ünnepségen az iskolások műsorát tekinthették meg lakóink is, valamint finom vacsorára is sor került. 


Október 6-ai és 23-ai ünnepség

Közösségünkben hagyománnyá vált, hogy nemzeti ünnepeinkről se feledkezzünk meg. Ezért az idei évben is az ebéd megkezdése előtt a lakók az ebédlőben ünnepi műsorral készültek. 


Kirándulás 


2018. augusztus 21-én kedden 18 fő részvételével a lakók kiránduláson vettek részt. Reggel 8 órakkor volt az indulás. 


A kirándulás során Tákos, Beregdarócon, Nagyart látogattuk meg.

Sok szép élménnyel és emlékkel tértünk haza beregi kirándulásunkról. 

Lapcsánka sütögetés


A foglalkozásokon, nem csak színezni és kézműveskedni szoktunk, hanem a szabadban közösen sütögetni is szoktunk. Így kerülhetett sor arra, hogy a lakóink és a foglalkoztatás szervezők közösen a konyhai dolgozók közreműködésével lapcsánkát sütöttünk. Volt finom tök ízű és cukkinis is. 

A finom falatok elkészítéséhez mindenki kivette a részét. 

Nagyon jól éreztük magunkat, hiszen régi emlékek ébredtek lakóink emlékezetében. 2018. június 29. - Napsugár találkozó


A nyíregyházi Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona lakói és dolgozói által megrendezésre került a már hagyománnyá vált Napsugár találkozó, ahova mi is és a sajósenyei Fészek Otthon lakóival közösen eltölthettünk egy napot a Nyíregyházi Állatparkban. 

9-en vettünk részt ezen a csodálatos napon. Reggel fél-10-re érkeztünk meg az állatparkhoz, ahol a Magdaléneum vezetője Pótorné Ács Ágnes fogadott bennünket. Egy kis ellátás után 10 órától papagáj show-n vehettünk részt majd fél 2-ig csoportokra bontva tekinthettük meg az Isten által tökéletesre formált állatkavalkádot. 

Fél 2-kor finom ebédet kaptunk az állatpark egyik éttermében. 

Végezetül 3 órakkor résztvettünk a fóka show-n, amelyen 3 fóka mutatott be különböző ügyességi és akrobatikus mutatványokat. 

Köszönjük a Napsugár találkozó szervezőinek és közreműködőinek segítő és gondoskodó munkáját. Reméljük jövőre is Isten kegyelméből részt tudunk majd venni a következő alkalmon is.


2018. május 18. - Pünkösd


Közösségünkben május 18-án pénteken megünneplésre került az Egyház születésnapja , a Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Az úrvacsorás istentiszteleten Pótor János intézményvezető lelkipásztor hirdette az igét. 

Az ünnepi műsor sem maradhatott el, amikor is az idősek és a dolgozók versekkel, énekekkel és a Szentlélek gyümölcsei felelevenítése által ünnepelhettünk közösen. 

 2018. március 8. - Nőnap

nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. 


Ennek az ünnepnek a jegyében mi is megemlékeztünk idős női lakóinkról és női dolgozóinkról a délután folyamán. Ünnepségünkön az általános iskolások szép nőnapi versekkel köszöntötték a nőket, valamint néptánccal örvendeztették meg a jelenlévőket. Továbbá Romvalter Éva művésznő már-már slágerré vált énekekkel szórakoztatta és köszöntötte a jelenlévő nőket. 


Az ünnepség végén egy-egy szép kis cserepes virággal lettek köszöntve a női lakókat és dolgozókat a férfi dolgozók és lakók.


Karácsonyi Ünnepség Közösségünkben


2017 december 22-én pénteken tartottuk Karácsonyi Ünnepségünket, amelyen az otthon lakói és dolgozói valamint a falu idősei és házisegítségnyújtás dolgozói vettek részt. Úrvacsorás istentiszteletet is tartottunk, amelyen az intézményvezető és lelkipásztor úr tartott Pótor János. Az istentisztelet után a lakók műsorával folytatódott együttlétünk, valamint a dolgozók is verseltek és énekeltek a lakóknak és a kedves vendégeinknek. 


Délben ünnepi ebédre került sor, ami után a lakók megkapták karácsonyi ajándékaikat. Végül a dolgozók is ünnepi ebéden vettek részt, majd évzáró kis együttléten voltunk. 

Nem tudunk elég hálát adni Teremtő Istenünknek, hogy még egy évvel sem múlt el kegyelme számunkra! Soli Deo Gloria!


Megszépül az otthon 

2004 óta működik a Sarepta Református Idősek Otthona bentlakásos és nappali ellátása. Az évek folyamán több kisebb nagyobb munkálatok is folytak a megszépülés ill. elhasználódás végett. Az idén (2017-ben) egy kisebb projekt készül megvalósulni.

új lift

járda és kerítés szépítés


Nemzeti ünnep közösségünkben

Nem csak az egyházi ünnepeket ünnepeljük meg közösségünkben, hanem a nemzeti ünnepeinket is. Nem maradhatott el, így az október 23-ai ünnepségünk sem, amit az ebédlőben tartottunk meg lakóink és dolgozóink körében.

Születésnapi köszöntések lakóink körében

Nem múlhat el úgy születésnap, névnap, hogy a dolgozók a lakókat felköszöntsék. Legyen szó arról, hogy szóban a reggeli áhitat keretében, esetleg finomságok mellett emlékezünk meg lakóink fontosabb eseményeiről. 

Nagy Árpádné (Vilma néni) augusztus 26-án ünnepelte a 90. születésnapját a dolgozók és a rokonok közösségében.

Kiss Péterné (Borika néni) március 23-án töltötte a 90. születésnapját, amit a lányával, vejével és a Sarepta munkatársai körében ünnepelhetett. 

Fodor Ferencné augusztus 3-án ünnepelte a születésnapját a dolgozók és közeli lakótársai körében. 

Farsang - 2017. február 24. 

Sarepta lakói közösségében megtartásra került a tél búcsúztató ünnep. Együttlétünket reggel 10 órakor kezdtük istentisztelettel. Az igét Pótor János intézményvezető lelkipásztor úr tartotta. 

Színes műsorokkal folytatódott a napunk. A dolgozók több műsorral is készültek erre a napra. 

A napot tovább színesítette az őri Ezüst Alkony Hagyományörző Klub színvonalas produkciói. 

A műsor szünetekben a lakók megoszthatták élményeiket a farsanggal kapcsolatban. 

Végül, de nem utolsó sorban a lakók is előadták műsoraikat.

Vendégünk voltak a Magdaléneum lakói is akik nagy-nagy szeretettel készültek hozzánk. 

A színes és tartalmas műsor után nem maradhatott el a finom ebéd, amit a Sarepta konyháján készültek el.

A napot élő zenés program követte, amin a lakók és a vendégek is részt vehettek. Az élő zenét szolgáltatatta: Kozma László. 

Karácsony - 2016

2016. december 23-án karácsonyi ünnepi alkalmat tartottunk a Sarepta lakói, valamint a dolgozók és a faluban élő idős testvérei számára. 

Pótor János intézményvezető, tiszteletes úr tartotta az istentiszteletet, melynek igehirdetésének helye a Pál Tituszhoz írt levelének 2. fejezetének 11-15-ig terjedő versei. A jelen lévők úrvacsorát vehettek ezen a drága alkalmon. Később a Sarepta lakói és a dolgozók ünnepi műsorával folytatódott az ünnepi program.

Ünnepi ebédre is sor került, valamint az idei év kiértékelését is meghallgathatták a dolgozók tiszteletes úr vezetésével.  


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Hálaadó ünnepség a 10 éves Sareptáért és Idősek napja

„Az Úr segített el bennünket egészen idáig!” 1 Sámuel 7,12

 

Áldást, békességet! 2014. szeptember 19-én, pénteken, egész napos ünnepség keretében, az Őri Református Egyházközség Sarepta Idősek Otthona udvarán felállított nagyszabású sátorban adtunk hálát a 10 éves Sareptáért és emlékeztünk időseinkről Idősek napja alkalmából. Vendégeink voltak: a Magdaléneum lakói és dolgozói, az Ezüstalkony Hagyományörző és Nyugdíjasklub vezetője és tagjai, az Őri Általános Iskola Tagintézmény vezetője, tanárai és diákjai, az Őri Református Egyházközség gondnoka és presbitériuma, a gyülekezet tagjai, a házi gondozásban résztvevők, a Sarepta lakóinak hozzátartozói, akikkel együtt mondtunk köszönetet a mi Megtartó Istenünknek, aki mindeddig megőrzött bennünket.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Itt a Sareptában ez a 10. alkalom, hogy megemlékezünk időseinkről e nevezetes nap alkalmából.

E napon megkülönböztetett szeretettel köszöntöttük idős testvéreinket, azokat, akik előttünk járnak, háborúkat, nélkülözést éltek át és sok-sok áldozatos szolgálat után a nyugdíjas éveiket töltik. Mindenki életére nézve igaz: „Kegyelemből tartattatok meg hit által, és ez nem tőletek van Isten ajándéka ez. Vezérigénk szerint: Ében-Háézer: „Az Úr segített el bennünket egészen idáig!” olvashatjuk az 1 Sámuel 7,12-ben a 2014-es bibliafordítás szerint, vagy „Mindeddig megsegített bennünket az Úr”a régebbi szerint.

Jól tudjuk, hogy idős korban sok minden megváltozik: biológiai szinten – lelassulnak a reflexek, csökken a szervezet ásványi anyag tartalma, romlik a látás, lelassul a mozgás, rosszabb a hallás, megerőtlenednek a kezek, hamar felejt az ember. Szépen ír erről az időszakról a Szentírás a Prédikátor 12-ben. Az öregedés változás, de nem tragédia. Csak egy marad változatlan, a bennünket szerető Isten, aki azt ígéri az Ézsaiás 46, 4-ben, hogy „Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.”

Isten Igéje szerint az öregedés célja nem az, hogy egyre többet keseregjünk a változások miatt, hanem az, hogy egyre inkább odafigyeljünk arra, hogy minden percünk Isten ajándéka. Szava békítse meg a szívünket, szeretete oldozzon fel. Az öregedéssel sok minden együtt jár – nyugtalanság, magányosság érzése, összeférhetetlenség. Ne álljunk le a szomorúságainknál, mert a bánatos lélek a csontokat is megszárítja, de a vidám szív a legjobb orvosság. Túrmezei Erzsébet szerint a legnagyobb művészet derűs szívvel megöregedni. Ennek alapja pedig az Isten iránti hála – mely enged visszatekinteni, arra az útra, amelyen az Úr hordozott és előretekinteni, hogy „a mi országunk a mennyekben van”. Amikor az élet cserépedénye eltörik, általában annál a forrásnál történik ez, ahová az ember meríteni járt. Még ebben a korban is rátalálhat az ember az igazi forrásra, hogy aztán ő maga is forrássá válhasson mások, a fiatalabbak számára.

Erről szól Túrmezei Erzsébet verse

Az öreg kút csendesen adja

vizét…így telik minden napja.

Áldott élet ez! – fontolgatom:

Csak adni, adni minden napon.

Ilyen kúttá kellene lennem!

Csak adni egész életemben.

Csak adni? Tükre rám ragyog:

„Hiszen a forrás nem én vagyok!

Árad belém! Csak továbbadom

Frissen, vidáman és szabadon.”

Hadd éljek ilyen kút életet!

Osszak áldást és szeretetet!

Nem az enyém. Krisztustól kapom.

Egyszerűen továbbadhatom.

Nagyon tartalmas nap van mögöttünk. A köszöntő szavak után Pótor Lajosné Sareptánk lakója az „Idős ember imáját” mondta el, aztán közösen megtanultuk az Isten nevét dicsérem, szívem csupa hála kezdetű éneket, amit a nap során sokszor elénekeltünk. Pótor János lelkész nyitóáhítata következett az 1Sámuel 7-ből. 4 fő gondolata volt az áhítatnak: 1. Sóhajtozásból legyen igazi megtérésünk, távolítsuk el idegen isteneinket, hogy áldottak legyünk. 2. Ragaszkodjunk egész szívünkkel az Úrhoz. 3. Egyedül neki szolgáljunk, csak neki. 4. Csak oda küld az Úr áldást, ahol egyesség, békesség van. Van okunk hálaadásra, mert az Úr segített el minket egészen idáig. Az igehirdetés után hálaadás és megemlékezés következett a bentlakásos Sarepta 10 évéért. Emléklapot kapott az a 15 munkatárs, aki 2004 óta dolgozik itt. Soli Deo Gloria! Majd Czomba Sándorné presbiter „Ez vagyok én!” versét és Fodor Pálné gyülekezeti tag Erdélyi Ilona „Tied a dicséret!” szavalatát hallgathattuk meg. Ezek után a Sarepta munkatársainak nyitótáncát nézhettük meg. A délelőtt során még sor került a Magdások műsorára is, akiknek mindig sikerül könnyet csalni a szemünkbe. Köszönjük, hogy gazdagították életünket. Aztán a Sarepta lakóinak énekes, verses, majd vidám jelenetes összeállítása következett. Örömmel énekelték: „Dicsérünk, dicsérünk, mi Téged Jézusunk, dicsérünk. Dicsérünk, dicsérünk és áldunk, halleluja!”

A délelőtt zárásaként került sor a szívet, lelket felemelő koncertre, Pintér Béla debreceni keresztyén zenész előadásában. Istent dicsőítő énekei és őszinte bizonyságtétele nagy hatással voltak ránk. Néhány gondolat az énekeiből…

  1. Te vagy a példaképem, szeretnék mindenben hasonlítani Rád!
  2. Kulcs – az imának nagy ereje van.
  3. Sohasem foglak Téged megtagadni, bármilyen nehéz is megmaradni, mindig csak arról fogok énekelni, hogy megszabadítottál!
  4. Ének a 100 bárányról. Én vagyok az az egy, akiért a pásztor mindent egy lapra tett.
  5. Homokba írva – a megbocsátásról szólt. Jézus mindig megbocsát!
  6. Szükségem van Rád!
  7. Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél..

A konyha dolgozói nagyon finom ebéddel vendégeltek meg bennünket. Ezúton is köszönjük.

Délután is folytatódott programunk. Először az Ezüst Alkony Hagyományőrző és Nyugdíjas Klub verseit, nótacsokrát, majd a Sarepta munkatársai műsorát, aztán az iskolások verseit, táncát hallgathattuk, nézhettük meg, akik évről-évre megörvendeztetnek bennünket színvonalas előadásukkal.

A délutánt Ágoston Anita előadóművész műsora zárta. Köszönjük Neki. Egész nap lehetőség volt vérnyomás és vércukormérésre, illetve lehetett vásárolni az idősek kiállított munkáiból is.

Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével, szolgálatával gazdagította ezt a hálaadó napot. Mindenek felett Istené legyen érte a dicsőség!

Mi, a Sarepta munkatársai azért vagyunk, hogy Isten szeretetét közvetítsük: diakóniai lelkülettel, szakmai tudással és személyes közléssel. Szondi Erika szavaival valljuk, hogy az élet akkor is érték, ha az ember túljutott a 70-en. Széppé kell tenni ezeket a napokat az időskor Isteni adományát, apró gesztusokkal nekünk kell megszépítenünk.” Nemcsak ilyenkor Idősek napján, hanem a mindennapokban is. Isten adjon ehhez erőt, bölcsességet, szeretetet nekünk.

Albert Schweitzer szavaival szeretném zárni soraimat: „A világnak leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányával törődnek. Csak azok lesznek igazán boldogok, akik megkeresik, és megtalálják a mások szolgálatához vezető utat.” LEGYÜNK ILYEN BOLDOG EMBEREK!

Balázsné Dicső Zsuzsanna

 

 ******************************************************-


Tíz éves a Sarepta

Egyházközségünk 1993 májusában kezdte meg az idősek segítését nappali ellátás formájában. Az intézmény ekkor kapta a „Sarepta” nevet, bízva abban, hogy „a vékabeli liszt és korsóbeli olaj nem fogy ki” (1Kir 17,16).

2002-ben a Széchenyi Terv keretében 162 millió forintot nyertünk bentlakásos idősek otthona építésére. 2003 végére elkészült a korszerűen kialakított háromszintes épület, már csak az engedélyeket kellett beszerezni. 2004. február 19-én megnyílt a bentlakásos idősek otthona 49 férőhellyel a rászoruló, önmagukat ellátni nem tudó idősek előtt. 

Az épületben az akadálymentes közlekedés biztosított, a szinteket tágas lift köti össze. A kétszemélyes lakrészekben egy kis előtér, fürdőszoba és lakószoba található. Lakóink számára teljes körű ellátást biztosítunk, napi háromszori étkezést, igény szerint diétát is.  Szakképzett dolgozók gondoskodnak az ellátottakról.

Az elmúlt 10 évben folyamatosan bővítettük, fejlesztettük az Otthon épületét. Jelenleg 76 férőhelyes a Sarepta, közel 30 fővel több lakót tudunk ellátni, mint kezdetben.

2010-ben az Otthon szomszédságában pihenőparkot alakítottunk ki, hogy ezzel is kellemesebbé tegyük lakóink életét.

Idén márciusban már a 200. lakó költözött be az intézménybe. Külön öröm, hogy már több őri származású lakónk is van, akik szeretteik közelségében, biztonságban, méltó körülmények között tölthetik időskorukat. Hála legyen az Úrnak, hogy mindeddig megsegített bennünket az építkezésekben és az idősekkel való szolgálatban is.

Ellátottaink számára igyekszünk minél színesebbé tenni a hétköznapokat, számos programmal, foglalkozással tesszük hangulatossá mindennapjaikat.

Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapi testi szükségletek kielégítése mellett, a lelki táplálék is naponta az „asztalra kerüljön”. Erre nagyon jó lehetőség az, hogy minden reggel áhítattal kezdjük a napot. Szerdánként imaórát tartunk azok számára, akik mélyebben kívánják tanulmányozni a Szentírást. Csütörtök délutánonként bibliaóra van, minden vasárnap délelőtt és egyházi ünnepen istentiszteletet tartunk. Intézményünk gyakori, szívesen látott vendégei a helyi óvoda és általános iskola gyermekei és fiataljai.

Örömmel és Isten iránti hálaadással tekintünk vissza az elmúlt évtizedre, hogy naponta megtapasztalhattuk az Úr nagy kegyelmét és szeretetét. Hálát adunk, hogy az évek során megőrzött és megsegített bennünket ebben a szolgálatban. Isten áldását kérjük a jövőben is, Ő adjon hitet, erőt, türelmet és szeretetet, hogy alázattal tudjuk végezni munkánkat az idősek között.

„Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el!” (Zsolt 71,9)

                       Repelikné Miksi Andrea