Kapcsolat

- Egyházközség Elérhetősége:

Református lelkipásztor:

Dr. Pótor János 

Tel: 06-44/385-250; 06-30/395-5893

E-mail: potorjanos@freemail.hu

Gondnok: Kiss Andrásné

Harangozó: Herczeg Józsefné

- Sarepta Református Idősek Otthona Elérhetősége:

4336 Őr, Kálvin János út 2.

Telefon: 06-44/385-560

Széchenyi 2020

Őr egyházi településképet meghatározó épületeinek fejlesztése

 

A kedvezményezett neve: Őri Református Egyházközség

A szerződött támogatás összege: 31 069 887 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 95 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.02.20.

A projekt azonosító száma: 1775413327

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés – VP6-7.2.1-7.4.1.1-16

A fejlesztéssel érintett Sarepta Református Idősek Otthona épülete Őr település központjában elhelyezkedő mintegy 147 m² alapterületű és 3,6 méter magasságú épület, mely egyértelműen meghatározza a település képét és a településen működő közösségi életben is nagy szerepe van. Belső terei nem csak közfeladatok gyakorlására ad lehetőséget, hanem rendezvényeknek is helyet ad. A szociális épület funkciójánál fogva alkalmas író olvasó találkozók, kulturális események és egyéb közösségi funkciók befogadására is, melyek gyakran kerülnek megrendezésre. A szociális intézmény alkalmas továbbá egyéni- és csoportos tanácsadások megtartására a közösségi élet tükrében. Az épület kihasználtsága napi szintű, mely bizonyítja a rendszeres használatot. A Sarepta Református Idősek Otthona épületében funkcióváltás nem történt a fejlesztés során, azonban a pályázati fejlesztés eredményeképpen a meglévő funkciók felújításával, korszerűsítésével együtt további közösségi szolgáltatások kialakítására került sor. Az épület kihasználtsága és látogathatósága a tervezett fejlesztések eredményeképpen kb. 20 %-kal megnő, továbbá az energetikai korszerűsítések miatt az épület alkalmas lesz tartós közösségi rendezvények és egyéb események megtartására.

A fejlesztés során kiemelendő eredmények a következők:

-          Sarepta Református Idősek Otthona épületének külső felújítása;

-          Új fa nyílászárok és ajtók beépítése;

-          Az épület energetikai korszerűsítése;

-          Napkollektorok elhelyezése a tetőn;

-          Fűtési rendszer korszerűsítése;

-          Sarepta Református Idősek Otthona környezetének megszépítése.

A projekt kivitelezésével egy olyan fejlesztés valósult meg Őr településén, mely a helyi szükségletek mértékéhez igazodik, így tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bír.